Kategorije
Uncategorized

Održana online radionica za mlade uoči Dana žena: Kako smo se organizirale: Primjer osmomartovskog Noćnog marša

Održana online radionica za mlade uoči Dana žena: Kako smo se organizirale: Primjer osmomartovskog Noćnog marša

Trećeg ožujka 2022., uoči Dana žena i tradicionalnog Noćnog marša, koji svake godine organizira feministički kolektiv fAKTIV u Zagrebu, održana je online radionica o organizaciji akcija ili prosvjeda.

Više o samoorganizaciji mladi aktivisti iz Hrvatske i Srbije naučili su od predavačica Jelene Tešije i Ivane Živković, koje su proteklih godina sudjelovale u organizaciji Noćnih marševa. Sudionici_e su imali priliku čuti kako izgleda rad u aktivističkom kolektivu i na što treba voditi računa pri osmišljavanju i provođenju akcija. Predavačice su ih provele kroz sve važne korake organiziranja akcija (logistika, poruke, mediji, društvene mreže) i na konkretnim primjerima pokazale da se situacija može izvući i kad stvari krenu po zlu. Na primjeru ovogodišnjeg Noćnog marša mladima  su detaljno pojasnile kako teče proces organiziranja, kako se odlučujemo za glavne teme prosvjeda (te koje su teme ove godine i zašto) i kako na kraju oblikujemo i plasiramo poruke u medije. 

O projektuOva aktivnost dio je projekta POJAM – Partnerstvo za održivo jačanje aktivizma mladih. Projekt se provodi u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva u području mladih. Cilj projekta je ojačati ulogu mladih u direktnom utjecaju na politike koje se na njih odnose, kao i omogućiti im razvoj cjeloživotnih vještina koje će im olakšati odgovorno i aktivno sudjelovanje u društvu i motivirati ih za razvoj vlastitih projekata i inicijativa.Projekt provode Inicijativa mladih za ljudska prava (Hrvatska), Gong (Hrvatska), Omladinski centar CK13 (Srbija) i Danes je nov dan (Slovenija).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)