VABILO K USTVARJANJU VSEBIN NA REGIONALNI PLATFORMI pojam.org

Si vedno na tekočem z aktualnimi družbeno-političnimi vprašanji na globalni, regionalni ali lokalni ravni? Želiš svoje aktivistične izkušnje deliti z mladimi iz vse regije? Imaš znanja, ki jih želiš prenesti na prihodnje generacije?

Če je odgovor na vsaj eno od teh vprašanj “Da!”, imamo predlog zate!

Vabimo te, da svoje znanje, izkušnje in interese preliješ v besedilo ali video, ki ga bomo objavili na spletnem mestu pojam.org!

Kaj je pojam.org?

pojam.org je trenutno še nastajajoča platforma, ki bo mladim aktivistom in aktivistkam ponudila možnost mreženja, izmenjave znanj in izkušenj ter izobraževanja o aktualnih tematikah s področja človekovih pravic, državljanskega aktivizma in politične pismenosti. Od drugih platform jo loči dejstvo, da bodo vse vsebine ustvarjali uporabniki. Poleg besedil aktivistov in aktivistk bo na spletnem mestu mogoče najti tudi dodatne interaktivne vsebine, kot so priročniki, vodiči in simulacije odločevalskih postopkov ter seznam organizacij iz vse regije, v katere se lahko vključiš in svoje aktivistično delovanje dvigneš na naslednjo raven!

Kakšne vsebine lahko prispevaš?

Oblika: avtorski članek, intervju ali krajši video

Obseg: besedilo v obsegu približno 500 besed, video dolžine približno treh minut

Okvirna tema: teme ne določamo mi, saj ti najbolje veš, kaj trenutno zanima in skrbi mlade. Človekove pravice, solidarnost, regionalno sodelovanje in proces sprave, podnebna pravičnost, vrstniško nasilje, feminizem, študentske pravice in študentski aktivizem so le nekatere od tematik, ki jih lahko nasloviš s svojimi vsebinami.

Želimo ti dati priložnost, da z vidika svoje generacije spregovoriš o temah, ki te najbolj zadevajo!

Vsebine lahko pripraviš v slovenskem, hrvaškem ali srbskem jeziku!

V nadaljevanju si preberi članke naših aktivistk na temo podnebne krize, ki ti lahko služi kot navdih pri pripravi lastnih vsebin: https://pojam.org/?p=517.

Kaj ponujamo?

Ponujamo ti priložnost izboljšanja veščin ustvarjanja vsebin ter prenosa znanj in izkušenj, hkrati pa možnost regionalnega povezovanja z mladimi aktivisti in aktivistkami iz regije!

Ne skrbi, če na tej točki še ne poznaš teme, o kateri želiš pisati. Kontaktiraj nas in pomagali ti bomo ubesediti znanja in izkušnje ter jih predstaviti naši skupnosti.

Komu je namenjeno vabilo?

Imaš med 18 in 30 let.

Zanimajo te tematike s področij človekovih pravic, regionalnega sodelovanja, študentskih pravic, aktivnega državljanstva in podobno.

Imaš dobre veščine pisnega sporočanja ali pa jih še želiš razviti.

Kako se prijaviti?

Če se ti to sliši zanimivo, klikni na spodnjo povezavo in izpolni obrazec, mi pa te kontaktiramo čez nekaj dni.

Obrazec za prijavo:

https://forms.gle/n1qawwJjA69MVqay9

O projektu

Aktivnost je del projekta POJAM – Partnerstvo za održivo jačanje aktivizma mladih. Projekt se izvaja v okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva na področju mladih. Naš cilj je okrepiti vlogo mladih v družbi ter jih spodbuditi k aktivnemu sodelovanju in neposrednemu vplivanju na politike, ki so za njih pomembne. Omogočiti jim želimo tudi pridobivanje vseživljenjskih veščin, ki jim bodo olajšale odgovorno in aktivno sodelovanje v družbi ter jih motivirale za razvoj lastnih projektov in pobud. Projekt izvajajo Inicijativa mladih za ljudska prava (Hrvatska), Gong (Hvatska), Omladinski centar CK13 (Srbija) i Danes je nov dan (Slovenija).