POZIV ZA KREIRANJE SADRŽAJA NA REGIONALNOJ PLATFORMI pojam.org

Upućen_a si u aktualne društveno-političke probleme na globalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini? Želiš podijeliti svoje aktivističko iskustvo s mladima iz regije? Imaš znanja koja bi htio/ htjela prenijeti generacijama koje dolaze?

Ako je odgovor makar na jedno od ovih pitanja “Da!” imamo prijedlog za tebe!

Pozivamo te da svoje znanje, iskustvo i interese pretočiš u tekst koji ćemo objaviti na stranici pojam.org!

Što je pojam.org?

pojam.org je platforma u nastajanju koja za svrhu ima ponuditi mladim aktivistima i aktivisticama iz regije priliku za umrežavanja, dijeljenje znanja i iskustava te educiranje o aktualnim temama iz područja ljudskih prava, građanskog aktivizma i političke pismenosti. Ono što pojam.org čini različitim od drugih platformi je činjenica da sav sadržaj kreirate vi! Osim vaših tekstova, pojam.org sadržavat će dodatne interaktivne sadržaje poput priručnika, vodiča i simulacije procesa donošenja odluka, te popisa organizacija civilnog društva iz regije u čiji rad se možete uključiti i unaprijediti svoje aktivističko djelovanje!

Kako tekst treba izgledati?

Forma: autorski članak ili intervju ili kratki video 

Opseg: tekst: 500 riječi (optimalno); video: 3 minute (optimalno)

Okvirna tema:  Temu vam nećemo određivati jer upravo vi najbolje znate što trenutačno zanima i brine mlade! Ljudska prava, tranzicijska pravda, regionalna suradnja i proces pomirenja, klimatska pravda, vršnjačko nasilje, feminizam, studentska prava i studentski aktivizam samo su neke od tema koje možete pokriti svojim tekstovima i/ili videima. 

Želimo vam dati priliku da iz perspektive svoje generacije govorite o temama koje vas se tiču!

Jezik: hrvatski, srpski i slovenski

U nastavku pročitaj članke naše aktivistice na temu klimatske krize koji ti može poslužiti kao primjer ili inspiracija!

https://pojam.org/?p=517

Što nudimo?

Nudimo ti priliku da usavršiš vještinu pismenog reproduciranja znanja i iskustva kao i mogućnost regionalnog umrežavanja s mladim aktivistima_icama iz regije!

Ne brini ako u ovom momentu nisi siguran / sigurna kako formulirati temu o kojoj želiš pisati. Javi nam se i pomoći ćemo ti da svoje znanje i iskustvo preneseš vršnjacima iz regije.

Kome je namijenjen poziv?

Imaš između 18 i 30 godina

Interesiraju te teme iz područja ljudskih prava, regionalne suradnje, studentskih prava, aktivnog građanstva i drugih srodnih tema

Imaš razvijene vještine pismenog izražavanja ili ih želiš dodatno razviti

Kako se prijaviti?

Ako ti sve ovo zvuči interesantno, popuni obrazac u nastavku i kontaktirat ćemo te kroz tjedan dana.

Obrazac:

https://forms.gle/TbacighDFgFiiqkA9

O projektu

Ova aktivnost dio je projekta POJAM – Partnerstvo za održivo jačanje aktivizma mladih. Projekt se provodi u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva u području mladih. Cilj projekta je ojačati ulogu mladih u direktnom utjecaju na politike koje se na njih odnose, kao i omogućiti im razvoj cjeloživotnih vještina koje će im olakšati odgovorno i aktivno sudjelovanje u društvu i motivirati ih za razvoj vlastitih projekata i inicijativa. Projekt provode Inicijativa mladih za ljudska prava (Hrvatska), Gong (Hvatska), Omladinski centar CK13 (Srbija) i Danes je nov dan (Slovenija).