Kategorije
Uncategorized

Javno predstavljeni “Priručnik za mlade aktiviste_ice i zagovaračke organizacije” i “Praktični vodič za rad s mladima: Program i metodologija” te video igrica “Stop Your Government”

Javno predstavljeni “Priručnik za mlade aktiviste_ice i zagovaračke organizacije” i “Praktični vodič za rad s mladima: Program i metodologija” te video igrica “Stop Your Government”

U ponedjeljak, 17. listopada 2022. godine YIHR i GONG javno su predstavili dvije publikacije Priručnik za mlade aktiviste_ice i zagovaračke organizacije i Praktični vodič za rad s mladima: Program i metodologija nastale u sklopu ERASMUS+ projekta POJAM. Predstavljanje je održano u 17 sati u Kulturno informativnom centru (KIC) u Preradovićevoj 5, u Zagrebu. Ispred Gonga o Priručniku je govorio Dražen Hoffmann, a Praktični vodič predstavila je Dorotea Strelec ispred Inicijative.

Priručnik za mlade aktiviste_ice i zagovaračke organizacije namijenjen je mladima koji žele naučiti više o javnim politikama i zagovaranju, ali i svima onima koji se ovim temama bave u svom radu s mladima. Praktični vodič za rad s mladima: Program i metodologija nastao je s ciljem olakšavanja organizacije programa neformalnog obrazovanja, kako mladima bez iskustva tako i već iskusnim organizatorima raznih događaja za djecu, mlade, ali i sve druge događaje koji okupljaju veći broj ljudi. Oba materijala dostupna su u digitalnom obliku za besplatno preuzimanje i sadrže interaktivne sadržaje te brojne korisne materijale pa vas potičemo da ih proučite i koristite u vašem radu! 

Dan nakon, u utorak 18. Listopada u 17 sati isti je dvojac ispred Inicijative i Gonga u KIC-u održao još jedno javno predstavljanje organizirano u sklopu već spomenutog POJAM projekta. Na ovom je događaju publici predstavljena video igrica Stop Your Government. Riječ je o aktivističkoj igrici koja se bavi pitanjima radničkih, reproduktivnih i okolišnih prava. Nakon uvodnog dijela, publika je imala priliku na svojim mobitelima isprobati igrati igricu na jednu od 3 željene teme. Gost na ovom predstavljanju bio je Aleksandar Gavrilović iz studija za razvoj video igara Gamechuck, koji je dao svoj osvrt na igricu i publici približio svijet industrije video igara, koja uključuje i brojne izazove vezane uz radnička prava, ravnopravnost i društvenu pravdu.  

Nakon predstavljanja, oba je dana uslijedio i razgovor s publikom, koji je nakon službenog dijela nastavljen kroz umrežavanje i druženje.

Praktični vodič za rad s mladima: Program i metodologija predstavljen je i na engleskom jeziku u uredu Inicijative 24. listopada pred 12 članica 7 nevladinih organizacija iz Varšave kao dio programa koji smo im priredili za vrijeme njihove studijske posjete našoj udruzi.

Svi zainteresirani, primjerke Priručnika i Vodiča u PDF formatu mogu pronaći ovdje:

Praktični vodič za rad s mladima: Program i metodologija 

Javne politike i kako se njima baviti 

Organizacija ovih događaja nastala je u okviru projekta „POJAM – Partnerstvo za jačanje održivog aktivizma mladih“ koji zajednički provode Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, Gong iz Zagreba, Danes je nov dan iz Slovenije i Omladinski centar CK13,  financiranog iz programa Erasmus+.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)