Kategorije
Uncategorized

POZIV na Konferenciju o prilikama za aktivizam mladih kroz participaciju, inovativnost i zagovaranje –  IMAŠ POJMA! 

POZIV na Konferenciju o prilikama za aktivizam mladih kroz participaciju, inovativnost i zagovaranje –  IMAŠ POJMA! 

Inicijativa mladih za ljudska prava, Gong, CK13 i Danes je nov dan pozivaju zainteresirane mlade i osobe koje rade s mladima na

Konferenciju o prilikama za aktivizam mladih kroz participaciju, inovativnost i zagovaranje –  IMAŠ POJMA!

8. studenog 2022., Centar mladih Ribnjak, 2.kat, Park Ribnjak 1, Zagreb

  • Želiš saznati više o tome kako mladi mogu participirati u donošenju odluka i kreiranju sadržaja za mlade? 
  • Zainteresiran_a si za društveni aktivizam i zagovaranje pozitivnih promjena u svojoj zajednici? 
  • Zanima li te postoji li veza između korupcije i stavova mladih o povjerenju u institucije?
  • Kreativna_an si i smeta te govor mržnje na zidovima u tvom kvartu? 

Ako da, nastavi čitati i pridruži nam se na konferenciji za mlade i osobe koji rade s mladima koja će se baviti ovim i srodnim temama!

Konferencija je namijenjena svim mladim aktivistima_kinjama, youth workerima i onima koji se žele aktivnije uključiti u političke procese, saznati više o zagovaranju, čuti o primjerima dobre prakse aktivističkog i zagovaračkog djelovanja u Hrvatskoj i Srbiji, naučiti kako ostvariti svoje ideje za poboljšanje života u lokalnoj zajednici i stvarati kreativna rješenja za suzbijanje govora mržnje. Sudjelovanje na konferenciji ujedno će biti i odlična prilika za umrežavanje uživo.

Konferencija će se održavati u prostorima Centra mladih Ribnjak, a sastojat će se od: 2 panela, neformalnog networkinga i kreativne umjetničke radionice za suzbijanje govora mržnje.

Ako dolazite izvan Zagreba, organizatori su u mogućnosti pokriti vam putne i troškove smještaja sa 7. na 8.11. Molimo vas da u tom slučaju ispunite prijavni obrazac najkasnije do 4.11 do podneva. 

Rok za prijavu za osobe iz Zagreba i okolice je 7.11. do 16 sati.

Ukoliko si zainteresiran_a sudjelovati na jednom ili svim dijelovima Konferencije, prijavi se popunjavanjem ovog prijavnog obrasca:

https://forms.gle/4zMhQxJf7BsMyfjQ7

U nastavku pročitaj više o tome što te sve očekuje:

Program Konferencije

10:00 – 11:00 Panel: Mladi odlučuju: realnost ili mit?

Na ovom će panelu će biti predstavljene teme poput veze korupcije s institucionalnim povjerenjem i političkom participacijom mladih, stavovi mladih o politici te prilika koje im se pružaju za uključivanje u političke procese. Kao jedan od primjera političke participacije mladih bit će predstavljena uspješna realizacija participativnog proračuna za mlade. Na panelu će biti prezentiran i primjer dobre prakse djelovanja mladih u stvaranju prostora za organiziranje društvenih sadržaja u lokalnoj zajednici.

11:00 – 11:30 Networking uz kavu 

11:30 – 12:30 Panel: Inovativne prakse društvenog aktivizma i zagovaranje na lokalnoj razini 

Na ovom panelu želimo otvoriti prostor za razgovor o pozitivnim primjerima lokalnih inicijativa u području ljudskih prava i mirovnog aktivizma. Zanima nas kako uspješno možemo djelovati prema donositeljima odluka na lokalnoj razini u svrhu njihovog aktivnijeg angažiranja u kreiranju javnih politika u području politika sjećanja utemeljenih na načelima ravnopravnosti. Kako stvarati prilike za dijalog u društvu, zašto je važno ne zaboravljati primjere masovnih kršenja ljudskih prava u prošlosti te ne koji način na mlade danas utječu događaji od jučer, događaji iz prošlosti, te kako graditi interdisciplinarna partnerstva sa znanstvenicima, ali i umjetnicima, samo su neka od pitanja na koja ovim panelom želimo odgovoriti. 

12:30 – 13:00 Networking uz hranu

13:00 – 15:00 Laboratorij aktivističke prakse – kreativna umjetnička radionica: Murali protiv mržnje 

Dođi na ovu radionicu i pridruži nam se u stvaranju kreativnih rješenja s ciljem suzbijanja govora mržnje na javnim površinama!

Organizacija ovih događaja nastala je u okviru projekta „POJAM – Partnerstvo za jačanje održivog aktivizma mladih“ koji zajednički provode Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, Gong iz Zagreba, Danes je nov dan iz Slovenije i Omladinski centar CK13,  financiranog iz programa Erasmus+.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)