Kategorije
Uncategorized

Održan webinar: Unutarinstitucionalni LGBTIQ+ aktivizam: Studentsko organiziranje

Održan webinar: Unutarinstitucionalni LGBTIQ+ aktivizam: Studentsko organiziranje

Mladi iz Hrvatske i Srbije 31. siječnja 2022. godine sudjelovali su na online radionici “Unutarinstitucionalni LGBTIQ+ aktivizam: Studentsko organiziranje” u organizaciji.

Kao gostujuću udrugu aktivnu u ovom području, pozvali smo  ZA-PRAVO LGBTIQA+ OSOBA, osnovanu od strane nastavnog osoblja i studentica_ata s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Primarni cilj  afirmacije LGBTIQA+ prava, pružanja prijateljskog okruženja za izražavanje identiteta te za razmjenu i razgovor. Članice i koordinatorice udruge, Isabel Vidoni i Luka Čubrić navele su kako postaje očito da dolaze generacije koje su znatno sklonije za otvorenost i toleranciju prema različitostima. S polaznicama_ima radionice podjelile svoje najvažnije aktivnosti: grupu podrške Qrug, organizaciju prvog „Rainbow Walkway-a“ na Sveučilištu, znanstvenu konferencije Razvoj i izazovi zaštite prava LGBTIQA+ osoba te suradnju s više međunarodnih inicijativa i organizacija.  Svoj doživljaj nastanka inicijative iznijela je izv. prof. dr. sc. Antonija Petričušić, jedna od njenih pokretačica i podrška u radu. Zaključila je da Za-Pravo već sad može predstavljati model za druge inicijative i zajednice.

O projektu

Ova aktivnost dio je projekta POJAM – Partnerstvo za održivo jačanje aktivizma mladih. Projekt se provodi u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva u području mladih. Cilj projekta je ojačati ulogu mladih u direktnom utjecaju na politike koje se na njih odnose, kao i omogućiti im razvoj cjeloživotnih vještina koje će im olakšati odgovorno i aktivno sudjelovanje u društvu i motivirati ih za razvoj vlastitih projekata i inicijativa. Projekt provode Inicijativa mladih za ljudska prava (Hrvatska), Gong (Hvatska), Omladinski centar CK13 (Srbija) i Danes je nov dan (Slovenija).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)