Kategorije
Uncategorized

Održan webinar za mlade: Kako mladi grade široke društvene pokrete na temelju okolišnih i klimatskih problema?

Održan webinar za mlade: Kako mladi grade široke društvene pokrete na temelju okolišnih i klimatskih problema?

Na webinaru „Kako mladi grade široke društvene pokrete na temelju okolišnih i klimatskih problema?” održanom 16. veljače 2022. godine sudjelovalo je ukupno 17 mladih aktivistikinja i aktivista iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Radionicu je vodio Sven Janovski, dugogodišnji hrvatski aktivist i radnik u organizacijama civilnog društva. Započevši s primjerom borbe za klimatsku pravdu, voditelj je sudionicama_ima približio temu pokreta koje stvaraju i vode mladih, no izložio im je i povijesni pregled aktivizma mladih te je potom grupu tražio za primjere suvremenih pokreta mladih s kojima su upoznati te im pojasnio ključne razlike novih pokreta u odnosu na prethodne. Sudionice_i su došli do razumijevanja nastanaka novih vrsta pokreta, koji se iz samih temelja grade tako da ne zagovaraju samo promjenu, već da ju i žive u vlastitim redovima, s naglaskom na vrijednosti. Mladi su aktivno sudjelovali tijekom cijelog interaktivnog predavanja te iznosili vlastite primjere i promišljanja o društvenim pokretima svoje generacije kao i svom vlastitom aktivističkom angažmanu.

O projektuOva aktivnost dio je projekta POJAM – Partnerstvo za održivo jačanje aktivizma mladih. Projekt se provodi u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva u području mladih. Cilj projekta je ojačati ulogu mladih u direktnom utjecaju na politike koje se na njih odnose, kao i omogućiti im razvoj cjeloživotnih vještina koje će im olakšati odgovorno i aktivno sudjelovanje u društvu i motivirati ih za razvoj vlastitih projekata i inicijativa.Projekt provode Inicijativa mladih za ljudska prava (Hrvatska), Gong (Hrvatska), Omladinski centar CK13 (Srbija) i Danes je nov dan (Slovenija).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)