Kategorije
Uncategorized

Iznimno velik interes mladih za online radionicu Provedba projekata za početnike_ce!

Iznimno velik interes mladih za online radionicu Provedba projekata za početnike_ce!

Na ovoj najposjećenijoj online radionici održanoj 24. veljače 2022. godine u sklopu projekta POJAM sudjelovalo je čak pedeset i dvoje mladih iz Hrvatske i Srbije!

Interaktivno predavanje vodila je Diana Bekavac iz K-zone, koja je pružila korisne informacije sudionicama i sudionicima o potrebnim znanjima i vještinama za uspješno provođenje raznih vrsta projekata. Trećina sudionica i sudionika do sudjelovanja na radionici nisu imali ranijeg praktičnog iskustva vezanog za prijavu i provođenje projekata, druga trećina kazala je kako je u manjoj mjeri sudjelovala u tom procesu za ostali su rekli da su sudjelovali ili trenutno po prvi put sudjeluju na projektima. Tijekom dvosatne radionice voditeljica se potrudila odgovoriti na sva pitanja koja su sudionici gotovo neprestance postavljali uključivanjem mikrofona ili pisanjem u chat te im uz popratnu prezentaciju dati “recept” za uspješnu provedbu projekata. Tijekom izlaganja mladima je pojašnjeno kako je provedba neodvojiva od pisanja prijavnice prije samog početka te izvještavanja na samom kraju projekta, predstavljen im je tijek upravljanja projektnim ciklusom i objašnjena korelacija između svih njegovih faza.

O projektu

Ova aktivnost dio je projekta POJAM – Partnerstvo za održivo jačanje aktivizma mladih. Projekt se provodi u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva u području mladih. Cilj projekta je ojačati ulogu mladih u direktnom utjecaju na politike koje se na njih odnose, kao i omogućiti im razvoj cjeloživotnih vještina koje će im olakšati odgovorno i aktivno sudjelovanje u društvu i motivirati ih za razvoj vlastitih projekata i inicijativa.Projekt provode Inicijativa mladih za ljudska prava (Hrvatska), Gong (Hrvatska), Omladinski centar CK13 (Srbija) i Danes je nov dan (Slovenija).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)