Kategorije
Uncategorized

Prijavi se na: Seminar alternativnih politika #13 “Feministički trening uspostavljanja telesnih i psiholoških granica”

Prijavi se na: Seminar alternativnih politika #13 “Feministički trening uspostavljanja telesnih i psiholoških granica”

Omladinski centar CK13 i Feministička inicijativa protiv seksualnog nasilja Verujem Ti vas pozivaju da se prijavite za učešće na Seminaru alternativnih politika “Feministički trening uspostavljanja telesnih i psiholoških granica”, koji će se održati od 18. do 20. marta u prostorijama Crne kuće.

Trening je pre svega namenjen mladim ženama iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Feministička inicijativa protiv seksualnog nasilja Verujem Ti sprovodi Feministički trening uspostavljanja telesnih i psiholoških granica kod žena. Trening se realizuje u cilju osnaživanja žena koje bi kroz međusobnu razmenu osvestile sopstveni odnos prema svom telu i svojim granicama. Treninzi podrazumevaju praktične vežbe glasa i tela, preuzete iz feminističke samoodbrane kombinovane sa tradicionalnim vežbama iz scenskih pokreta i vežbama koje koristi Teatar potlačenih. 

Ovim treningom želimo da postignemo da učesnice:

– Uspostave kontakt sa sobom kako bi prepoznale nasilne namere i prelazak telesnih i psiholoških granica u svakodnevnom životu.

– Reaguju kako bi se situacija nasilja rešila u njihovu korist: sticanjem psiholoških, verbalnih i telesnih veština za suprotstavljanje nasilju, vraćanjem samopouzdanja i vere u sebe, kontrole i izlaskom iz osećaja bespomoćnosti. 

Voditeljke programa:

Milena Milojević, feministička aktivistkinja i konsultantkinja, i master filozofkinja.

Mina Damnjanović, feministička, mirovna i lezbejska aktivistkinja. Dugogodišnja aktivistkinja Žena u crnom. Feminističkom samoodbranom bavi se poslednjih sedam godina.

Jelena Riznić, feministička aktivistkinja, master sociološkinja, doktorantkinja i feministička konsultantkinja.

Ljubica Milovanović, feministička aktivistkinja, glumica i volonterka na SOS telefonu Autonomnog ženskog centra.

Nađa Pavlica, feministička aktivistkinja, komunikološkinja i saradnica na Fakultetu za medije i komunikacije.

Prijave se vrše putem online formulara kojem možete pristupiti klikom na sledeći link.

Rok za podnošenje prijava je četvrtak, 10. mart u ponoć.

Programom je predviđen rad od 14h do 20h (petak), odnosno od 11 do 17h (subota/nedelja). Agenda će biti dostavljena polaznicama seminara putem e-mail adrese. Seminar je besplatan, a radni materijal, ručak i osveženje su obezbeđeni.

——————————————

Seminar se organizuje u okviru programa “Svakodnevno je političko” uz podršku Nacionalne zadužbine za demokratiju (National Endowment for Democracy) iz Vašingtona, USA.

Ova aktivnost takođe je deo projekta POJAM – Partnerstvo za održivo jačanje aktivizma mladih. Projekat se sprovodi u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva u području mladih. Cilj projekta je ojačati ulogu mladih u direktnom uticaju na politike koje se na njih odnose, kao i omogućiti im razvoj celoživotnih veština koje će im olakšati odgovorno i aktivno učešće u društvu i motivisati ih za razvoj vlastitih projekata i inicijativa. Projekat sprovode Inicijativa mladih za ljudska prava (Hrvatska), Gong (Hvatska), Omladinski centar CK13 (Srbija) i Danes je nov dan (Slovenija).

Rad Omladinskog centra CK13 je institucionalno podržan od strane Vlade Švajcarske kroz projekat Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)