Kategorije
Uncategorized

Poziv za mlade: Stop Your Government – prezentacija video igre u CK13 u Novom Sadu

Poziv za mlade: Stop Your Government – prezentacija video igre u CK13 u Novom Sadu

Pozivamo sve mlade zainteresovane za društveno-politički aktivizam i sve one koji rade sa angažovanim mladima na prezentaciju i testiranje video igre “Stop Your Government”.

Prezentacija će se održati u Crnoj kući u petak, 4. novembra od 18 časova.

Ova igrica se bavi pitanjem građanskog političkog samoorganizovanja i ima za cilj da motiviše mlade na aktivističko delovanje vezano za izazove s kojima se sami susreću, kao i da podstiče njihovo kritičko promišljanje. Kroz predstavljanje sadržaja igre, svi prisutni će moći da prolaskom kroz različita scenarija učestvuju u simulaciji političkih procesa kreiranja promena u društvu, u područjima radničkih, reproduktivnih i ekoloških prava. Scenariji su koncipirani tako da u kontekstu ključnih momenata političkih procesa – kao što su aktivno građanstvo i participacija u donošenju odluka, agitacija, mobilizacija, zagovaranje, građenje savezništava i komunikacija sa zajednicom i medijima – simuliraju razvoj i ishod određene aktivističke inicijative spram strateških odluka igrača.

Zainteresovani će moći samostalno da igraju igru po nekom od tri scenarija, i da na osnovu ishoda svoje igre daju komentare i predloge za aktivističko i zagovaračko delovanje mladih.

Video igra Stop Your Government nastala je u okviru projekta „POJAM – Partnerstvo za jačanje održivog aktivizma mladih“ koji zajednički realizuju Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, GONG iz Zagreba, Danes je nov dan iz Slovenije i Omladinski centar CK13.

*Ovaj događaj organizujemo u okviru projekta „POJAM – Partnerstvo za jačanje održivog aktivizma mladih“, finansiranog iz programa Erasmus+.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)